Добредојдовте на нашата компанија веб-сајтови!

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Што подготовки ми е потребно да се направи пред поставување на мојот фабрика за производство на пелети биомаса?

На кратко, вие треба да дознаам следниве 3 прашања:

она што е вашата главна суровина?
Можеби постојат многу видови на суровини и материјали достапни околу вас, тие се со различни калории вредност, различен капацитет, различна големина и влага, па дури и различни транспортни трошоци, така што треба да се пресмета и да се споредат целосно да дознаете главната суровина што значи дека повеќето ефективни еден.

она што е вашиот капацитет за производство на целта?
Тоа зависи од вашиот вкупен износ инвестираат и главната суровина капацитет.

каде што вашиот растенија ќе бидат поставени?
Обично, идеално место треба да биде со следниве карактеристики:
(1) во близина на главната локација суровина.
(2) на електрична енергија нема да биде проблем поради зрнца биомаса капацитети се многу помоќни.

Кои се условите за материјалот на биомаса пред да влезат топчиња машина за зрнца?

Општо земено, без разлика што оригиналната состојба на суровина е, тие треба да стане скоро прашкаста форма и најголемата големина на честички треба да биде помал од 2/3 финалето дијаметар топчиња, исто така, обично содржина на влага треба да биде околу 13-20%.

Дали големината суровина е помал, а потоа конечниот зрнца ефект е подобар?

Не ви се допаѓа ова, исто така помала големина суровина ќе донесе лош ефект на сила финалето пелети и се зголеми дробење burden.The повеќето идеална големина на суровини треба да биде помеѓу 1 / 2-3 / 2 од конечниот дијаметар топчиња, и униформа.

Имам неколку вида на главни суровини, се меша нив и направи пелети е во ред? Или производство на пелети одделно?

И двете се во ред. Без разлика на се меша или да се разделат. Само треба да се потврди на компресија на секоја суровина. Разликата е во тоа ако се меша нив, тогаш еден вид на прстен умре ќе биде во ред, а можеби и се потребни неколку видови на прстен умира со различни компресија ако ги разделат.

Која е главната разлика помеѓу LGX серија и LGX-A серија?

И двете се вертикални машини топчиња структура прстен умре биомаса, главната разлика е LGX усвојува стандард главната редуктор и хоризонтална главниот мотор, LGX-А донесува биомаса топчиња машина специјални главната редуктор и вертикална главниот мотор.

Што е разликата помеѓу вашиот ракав тип ротациони тапан фен и други нормални Ротари тапан фен?

Само изгледа исто од надвор, внатрешната структура е сосема поинаква. тип ракав значително подобрување на искористување на топла протокот на воздух во барабанот, толку високо се подигне ефикасноста на сушење. Ако се заинтересирани, ве молиме контактирајте не за да се добие внатрешната структура фотографии од двата вида.

Зошто иста машина топчиња 560 модел со истиот 560mm прстен умре внатрешен дијаметар и 90kw мотор од друг производител е многу поевтино?

Дури и истиот 560mm прстен умре внатрешен дијаметар и истиот мотор 90kw, главниот пренос дел може да биде различна. На пример, Shindery LGX560 донесува бр.8 на Tongli бренд ТБ редуктор, максималниот вртежен момент што може да ги преземе е 3 пати од 90kw моторни излез вртежен момент, па нашите 560 тип главниот пренос безбедноста фактор дел е 3, а ова може да гарантира својата издржливост. А ако не го усвои. 6 ТБ редуктор, тогаш факторот на сигурност ќе стане само 1,5, цената може да стане поевтини, но издржливост стана многу помал. Во кратко, она што може да се види е исто, не значи внатрешниот квалитет е иста.

Сакаат да работат со САД?WhatsApp Онлајн Chat!